Sönke Rickertsen Om Tripleson

Tripleson – de annorlunda konsulterna. Vi konkurrerar inte, tvärtom.

Vår vision är att vara den ledande aktören inom kompletterande konsultation som alla har råd med och som är enkel att göra affärer med.

Vår kultur

Vår kultur är våra gemensamma beteenden, såväl internt som externt, som håller ihop och utvecklar oss. Gemensam framgång når vi genom utbyte och synergier i nätverks- och projektform, samtidigt som vi organisatoriskt består av självständiga och drivna entreprenörer.

Ett kärnvärde är vår öppna och förtroendefulla atmosfär, med en hög nivå av uppskattning och platta hierarkier. Vi ger frihet och uppmuntrar till hållbart tänk och agerande, agerar med respekt och rättvisa samt engagerar oss socialt. Det är där vi kan göra skillnad på riktigt.

Sist men inte minst: Vi är inte perfekta och strävar alltid efter att bli bättre.

Tripleson-konsulten

Vi ser en konsult som en expert, som under en begränsad tid kompletterar dig och din verksamhet med kompetens, kapacitet, energi och nya perspektiv.

Alla är enligt vår erfarenhet experter, har en unik potential och kan bidra med värde. Vår styrka är vår förmåga att kombinera rätt resurser och koppla ihop experter snabbt och effektivt, samt vårt enorma kontaktnät.

Samtidigt som vi är många experter är det enkelt att anlita oss. Oavsett insatsens omfattning har vi ett professionellt helhetsupplägg med avtal, sekretess, försäkring och informationssäkerhet.

Här fungerar vi som bäst

  • Vi gillar korta uppdrag, deltidsinsatser och omväxling.
  • Vi trivs i en omgivning med hög energi och dynamik.
  • Vår motivation ökar med nya utmaningar och ”det går inte”.
  • Vi kan ställa upp med kort varsel. Då menar vi timmar, inte dagar eller veckor.

Sönke Rickertsen & associerade partners – en framgångsrik kombination

Sönke Rickertsen, grundare

Med sin doktorsexamen i strategi är han en internationellt erfaren navigatör, ingenjör och inspiratör. Som tysk i Sverige och sin tydliga och raka kommunikation är han en profil som inte smälter in i mängden. Han passar inte in i boxen – genom att behöva tänka utanför boxen blev han den kompletterande verkställaren han är idag, med stor respekt för experterna han jobbar med.

Sönkes roll är skapa bra win-win-affärer genom att hitta behov och möjligheter. Han ser helheten och relevanta detaljer, och han har förmågan att parera och hantera oväntade störningar och tankesättet ”det går inte”.

Visst går det!

Associerade partners

Vi har inga underkonsulter. Vi har partners. Våra associerade samarbetspartners är noggrant utvalda och har både djup och bred kompetens. Vår styrka är att kombinera kompetensen på rätt sätt.

Vi arbetar inom

  • Omvärldsanalys & strategi
  • Ledarskapskonsultation / management consulting
  • Teknisk konsultation (mekanik, el, elektronik, systemintegration)
  • Logistik & supply chain
  • Administration
  • Personalutveckling